Umjesto kave 16. svibnja 2017.: grozna hrvatska abeceda 2

Ispisujući Umjesto kave 14. svibnja 2017. kao groznu hrvatsku abecedu napisala sam i:

Čitam i u nemoći si mislim svoje o toj groznoj hrvatskoj abecedi i s Agrokorom i Algoritnom te kako će se i kojim još gospodarskim granama – tekstilce sam, recimo, opjevala u Obrubljivanju Veronikina rupca / Muka 2013. – i slovima ona nastaviti, jer abeceda ima još nastavak sve do Ž (iako su neki pristali i na Z).

 

I ne sluteći da će već dan kasnije u ponedjeljak, 15. svibnja uslijediti Z kao Zvečevo. Danas, u utorak, 16. svibnja na naslovnici Večernjaka ZVEČEVO Slom pred 100. rođendan. Puni su Zvečeva mediji, pa i novinar godine Zoran Šprajc za RTL Direkt najavljuje propast od A do Z: Agrokor, Algoritam, Zvečevo. Nadam se da je moja grozna hrvatska abeceda, iako necitirana, nekom bila makar kratkotrajno fejs-nadahnuće.

Mogla bih samo citirati Franju Gregurića, nekadašnjega predsjednika Vlade RH iz današnjega Jutarnjeg lista o tome kako u Zagrebu je između Savske i Žitnjaka ostala samo Elka, tvrtka koja 90 godina kontinuirano radi i proizvodi. Nema kemijske industrije, tekstilne, industrije obuće, metalne industrije… Vrijeme je da ponovno razmišljamo o reindustrijalizaciji.

Da ne izazovem vraga, do 100. rođendana ima još vremena.

link

Umjesto kave 14. svibnja 2014.: grozna hrvatska abeceda