Novinarstvo

Tri desetljeća radila je kao profesionalna novinarka, kolumnistica i urednica («Vjesnik», «Večernji list») u različitim medijima. Osobito su je zanimale teme vezane uz komunikaciju, tržište i baštinu.Od 1993. do 2009.  uređuje Večernjakov prilog četvrtkom Vrt.

IMG_0890 1
Večernjakov prilog “Vrt” iz 2007.- urednica Božica Brkan

Autorica je, koautorica i urednica časopisa i knjiga različite tematike, posebnih publikacija i časopisa te internetskih portala (www.oblizeki.comwww.ziviselo.com).

IMG_0889 1
Neki od specijalnih priloga VL-a iz 2008.i 2009. – uredila Božica Brkan

Predavala je stilistiku u medijskoj komunikaciji na komunikologiji na Hrvatskim studijima (2009—2011.).

Urednica je i knjige “Ah, taj hrvatski! / Jezični savjetnik za svakoga” Maje Matković (2005.), suradnica je na “Hrvatskom leksikonu” Naklade Leksikon   i Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža (1997.), “Hrvatska-Turistički vodič” (na hrvatskom, engleskom i njemačkom; Leksikografski zavod Miroslav Krleža i Masmedia, 1998.) i “Croatie”/”Hrvatska” (vodič na francuskom i hrvatskom, Gallimard i HIKZ, Paris i Zagreb,1999. ).

Tekst Pas s maslom...
Božica Brkan: Enciklopedija špeceraja, CIP, 1990., str. 105
 .

 ***

Novinarski razgovori na Fra Ma Fu Festivalu: Božica Brkan 

Link: https://youtu.be/o7iR99Rj-s8

Video zapis Novinarski Razgovori BOŽICA BRKAN je isječak gotovo jednosatnog razgovora na Fra Ma Fu Festivalu koji je sa Božicom Brkan vodila Sandra Pocrnić Mlakar, na otvorenom, u parku Pustare Višnjica kraj Virovitice 10. rujna 2017.

Najavljujući događanja na Fra Ma Fu festivalu 2017. Sandra Pocrnić Mlakar je na portalu www.virovitica.net napisala uvodno:

“Dolazak Božice Brkan za Fra Ma Fu Festival veliko je priznanje i za festival i za Viroviticu. Božica Brkan je pjesnikinja, književnica i nagrađivana novinarka, osnivačica bloga Oblizeki, dugogodišnja urednica Večernjakova priloga Vrt, autorica Enciklopedije špeceraja i zavičajne čitanke Moslavina za stolom. Zbog svog znanja o gastonomiji i enologiji, poljoprivredi i gospodarstvu te zbog velikog iskustva u pisanim medijima, rado je viđena članica žirija za dodjelu i gastronomskih i agronomskih i novinarskih nagrada, svih disciplina koje se demonstriraju na Fra Ma Fu festivalu… 

Prenosimo fairpress.eu: Božica Brkan o najgledanijim TV emisijama u Hrvatskoj

 …

Novinarka i književnica Božica Brkan koja je ujedno i članica stručnog savjeta udruge VANG koja kroz programski strukturirane edukativne sadržaje zainteresirane pojedince nastoji potaknuti na razvoj nove generacije neovisnog i kreativnog novinarstva, osvrnula se za Fairpress na najgledanije emisije u prosincu 2016. godine

Gledamo što gledamo, a što gledamo mnogo govori o nama…

Više na: http://www.bozicabrkan.com/prenosimo-fairpress-eu-bozica-brkan-o-najgledanijim-tv-emisijama-u-hrvatskoj/