Predstavljanje zbornika radova s Koljnofskih književnih susreta

Prenosimo: www.matis.hr

Link:

http://www.matis.hr/hr/aktivnosti/dogadanja/10815-predstavljanje-zbornika-radova-s-koljnofskih-knjizevnih-susreta

Objavljeno u ponedjeljak, 12. 02. 2018.

Zbornik sadrži šezdeset radova osamnaest autora i odraz je susreta književnika iz Hrvatske s onima iz Gradišća koji se od 2009. održavaju u Koljnofu

U četvrtak, 22. veljače u dvorani Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3 u Zagrebu, s početkom u 12 sati predstavit će se zbornik radova „Svi naši književni susreti I“. Radovi u zborniku inspirirani su književnim susretima u Koljnofu, koji je uredio Franjo Pajrić a izdale Čakavska katedra Šopron, Matica hrvatska Šopron te Udruge Hrvati i EMC GRAH „KUME“.

Zbornik će predstaviti Đuro Vidmarović i urednik Franjo Pajrić.

Urednik Franjo Pajrić

Zbornik je odraz susreta književnika iz Hrvatske s onima iz Gradišća koji se od 2009. održavaju u mađarskom dijelu Gradišća, u Koljnofu.
U zborniku je zastupljeno osamnaest autora (Timea Horvat, Enerika Bijač, Božica Brkan, Ana Šoretić, Doroteja Zeichman rođena Lipković, Đuro Vidmarović, Igor Šipić, Tomislav Marijan Bilosnić, Marko Grgur, Jurica Čenar, Nenad Piskač, Josip Palada, Herbert Gassner, Božidar Glavina, Darko Pero Pernjak, dr. Šandor Horvat i Nikša Krpetić) i njihovih šezdeset radova. Radovi svjedoče o raznolikosti zanimanja sudionika susreta u Koljnofu pa se kreću od kraćih proznih dijela, pjesništva do rasprava o povijesti, povijesti književnosti i etnologiji. Ovaj zbornik samo dijelom daje uvid u sve ono što se događa na književnim susretima u Koljnofu pa izdavači najavljuju i nova izdanja zbornika.

Tekst: Marin Knezović